Valrhona

Valrhona chokolade - Fransk finesse


Da konditoren M. Guironnet i 1922 startede sin lille chokoladeproduktion i den lille by Tain L'Hermitage, der ligger ved Rhone floden i Sydfrankrig, havde han ganske sikkert ikke drømt om, at hans chokolade ideer ville blive markedsledende 90 år senere.

 

Navnet Valrhona er en sammentrækning af Val (dal) og Rhone (floden), og blev introduceret i 50'erne.

 

Dette blev samtidigt startskuddet til den position Valrhona har nu, hvor de er markedsledende indenfor kvalitetschokolade til chokolatiers og konditorer i hele verden. I Danmark bruger bl.a. Chokolade Fabrikken og Lentz Chokolade, Valrhona chokolade i produktionen.

 

Allerede fra starten fokuserede M. Guironnet på kakaoprocenten i det endelige produkt, og er stamfader til de mørke chokoladetyper vi kender i dag. Mest kendt er Guanaja på 70%, kun overgået af Abinao på 85%.

 

I Danmark kender mange Valrhona fra Mette Blomsterbergs chokoladeprogrammer, hvor hun sværger til Manjari, på 64 % kakao.

 

I midten af 80'erne begyndte Valrhona at producere fyldte chokolader og andre chokolader til videresalg, og ikke kun råchokolade til videreforarbejdning. Sortimentet i dag består af alt fra små fyldte chokolader til dragee mandler og pladechokolade med nødder.

 

Fokuset på at finde de bedste chokolader blev intensiveret i 90'erne, hvor Valrhona introducerede årgangschokolader fra nøje udvalgte plantager rundt omkring i verden.

 

Dette ekstreme fokus på smag og smagsprofiler gør, at Valrhonas sortiment er utroligt bredt, og det er muligt for en chokolatier at finde præcist den smagsprofil der er brug for.

 

Hos Aakjærs kan du som noget ganske særligt købe Feves i 100 gr poser, der er de chokolader der er udviklet til profesionelle.