AMMA chokolade

Der er langt fra kakaobønner til chokolade.

 

Manden bag AMMA Chokolade hedder Diego Badaró og møder os en regnvåd dag i en af AMMA's tre plantager i Bahia provinsen i Brasilien. Den næste uge står i chokoladens tegn, med alt hvad det indebærer af mødet med metropolen Salvador til magiske øjeblikke i pagt med Atlantic Rainforrest og dens mangfoldige liv.

 

Diego har CV'et i orden, med rødder i de gamle kakaofamilier i Bahia, har han besluttet at genoplive produktionen, efter at produktionen har været næsten lukket ned i hele provinsen. For godt 20 år siden opstod en svampesygdom i kakaotræerne, og hele regionens produktion faldt på under et år til 2 % af normalen - og kastede hele Bahia provinsen ud i en dyb krise.

Det er nu 8 år siden Diego fik en åbenbaring, og besluttede sig for at genoptage produktionen af kakao i Bahia. Med base i familiens gamle plantager, besluttede Diego sig for at dyrke økologisk kakao, i pagt med naturen - og med respekt for Moder Jord.

 

Mange kampe er kæmpet, og i dag står Diego med et unikt produkt, hvor han på sin egen fabrik i udkanten af Salvador producerer økologisk chokolade af en unik kvalitet og med en entusiasme man ellers kun møder blandt de ypperste winemakers.

Noget af det der slog mig på besøget, der var arrangeret af Søren Sylvest og hans firma Chokolade Compagniet, var den ro og balance Diego fandt i den kæmpe plantage, med over 200.000 kakaotræer midt i regnskoven. Når man er inde i regnskoven, bliver man draget af naturen, lydene, planterne og ikke mindst roen. Vi badede under et vandfald, bad til det overjordiske og blev fortabte i alt det anderledes.

 

Det er alle disse følelser og tanker, der er min drivkraft og motivation i forhold til at formidle og sælge AMMA chokolade.