Temper Chokolade

 

”Med hver chokolade jeg laver, håber jeg på at ændre dit liv......eller i det mindste gøre din dag bedre.”

 

Begejstringen for mad stråler ud af Timothy, når han får lov at snakke om den store passion der driver ham bag chokoladefirmaet Temper Chokolade.

 

I 2008 besøgte han for første gang Danmark, og i den forbindelse, kunne hans begejstring for mad få endnu en dimension, da han som han selv siger, fik nogle af hans bedste madoplevelser.

 

Med 17 års erfaring som kok og bager i 5 forskellige lande, hvor berømte mennesker, royale og statsoverhoveder har nydt godt af Timothys kulinariske evner, har han CV’et i orden og evnerne fornægter sig ikke, når det gælder glæden ved chokolade.

 

Nøglen til den gode smagsoplevelse er ingredienser med høj kvalitet og med den rette håndtering, er det muligt at skabe noget bedre end udgangspunktet. Dette er tanken bag de chokolader Timothy kreerer, hvor kombinationen af råvarer, smag, tekstur og udseende er gennemtænkt ned til mindste detalje.

 

Temper Chokolade’s mål er at inddrage lokalsamfundet ved at bruge råvarer herfra i det omfang det er muligt. ”Jeg har mange ideer og planer for nye spændende produkter” og med forbrugernes og chokoladeelskernes ideer vil Timothy udforske de uendelige muligheder der er for nye madoplevelser.

 

Temper Chokolade er kort fortalt, en madoplevelse i en æske. Du kan tage æsken med og nyde den med de mennesker du holder af.... eller nyde den alene.... det er dit valg.

 

 

 

Den korte historie om Timothy

 

”I 2008 besøgte jeg for første gang Danmark og var i praktik hos en af Danmarks bedste bagere, Mikkel Hansen, der har Pompei i Ribe. Mikkel anbefalede mig at deltage i konkurrencen Danmarks bedste Fuldkornsbrød. Jeg vandt 2.pladsen med mit Kamut Bondebrød. En del af præmien var, at min opskrift kom med i den næste version af Bager- og konditorbogen som bliver brugt på alle bageruddannelser i Danmark. 3 år senere kom jeg tilbage til Danmark og blev bagerlærling hos Pompei.

 

Jeg kunne ikke tale dansk og var bange for at de ville sende mig hjem, i hvert fald indtil jeg kunne udtale ”brød” ordentligt. For at berolige mig selv, sagde jeg, at de ikke kunne sende en elev hjem som havde en opskrift i grundbogen. Tre år senere, med hjælp fra Mikkel og de dygtige lærer på Kold College, bestod jeg min svendeprøve med en sølvmedalje og kan nu næsten sige ” brød” ordentligt.

 

Min kærlighed til den gode smag og Ribe som by, er det der driver mig. Jeg vil skabe et af de bedste chokoladeprodukter i Danmark, med udgangspunkt i vores region – og vores smagsgivere. Derfor bruger jeg smør fra det lokale mejeri, plukker selv urter og bær, syder selv saltet til mine karameller osv.

 

Jeg håber, at du kan lide det du smager, og din mening er meget vigtig for mig.”