Wally and Whiz

Wally and Whiz

Tænker du nogle gange over, hvad du kommer i munden? 

 

Det er fredag aften, og der skal rigtig hygges i familien. Slikskålen kommer på bordet og filmen bliver sat på. Alt ånder hygge og god stemning i den lille stue. Pludselig, da du skal ud for at lave den obligatoriske 'refill', kommer du til at læse indholdet bag på slikposen: E141, E120 og animalsk stivelse. Hmm, hvad mon der gemmer sig bag numrene?


Det er ikke sikkert, du har lyst til at kende svaret...


E141 kaldes også klorofyl-kobber-kompleks. Der giver vingummibamserne deres appetitlige grønne farve. Man fremstiller E141 ved at udvinde klorofyl fra grønne blade og erstatte en del af det naturlige magnesium med kobber.  


E120 bliver lavet af et udtræk fra lusen Dactylopius coccus. Det giver vingummibamserne deres flotte røde farve. I forsøg med mus har man fundet ud af, at det kan give allergier. 


Animalsk stivelse er faktisk bare en anden betegnelse for gelatine. Det bliver udvundet af hud, knogler og sener fra svin og andre dyr. 

 

Alt dette fandt producenterne bag Wally And Whiz også ud af - og de var forargede! Derfor gav de sig i begyndelsen af 2015 i kast med at udvikle vingummier der var skabt uden kunstig smag og farve (uden E-numre) og uden animalske tilsætningsstoffer.

 

I oktober 2015 kunne de for første gang slå dørene op og sende deres lækre og naturlige produkter på markedet. Indtil videre er det blevet til seks 100 % naturlige smagsvarianter, som du alle kan købe her hos Aakjær. Det er første gang, jeg sælger vingummier i webshoppen, men disse vingummier fra Wally and Whiz er kvalitet og naturlig smag, som jeg kan stå inde for.

 

Enjoy!