Kategorier

  

Tilbyd et gavekort

    

Sydfrankrig

Vinene fra Sydfrankrig
Vi tager vi vinene fra Rhônedalen, Provence og Languedoc-Roussillon under ét, fordi de traditionelt har et fælles udgangspunkt: middelhavsdruerne Syrah, Grenache, Mourvèdre, Carignan og Cinsault.

Sydfrankrig

I den nordlige Rhônedal dominerer Syrah, i den sydlige Rhônedal spiller Grenache hovedrollen. I Châteauneuf-du-Pape er det tilladt at bruge 13 druesorter. I Languedoc-Roussillon vinder Bordeaux-druerne Cabernet Sauvignon og Merlot frem. Et frugtbart virvar og et utal af muligheder.

 

På turen rundt i Sydfrankrig, er vi faldet over nogle vine fra både Provence og i Languedoc-Roussillon, hvor klimaet er varmere, kan der være en tendens til lidt varmere og federe vine end i Rhône, og her er virkeligt mulighed for at gøre et overordentligt godt køb.

 

Faktisk vil jeg påstå, at mange af de nye Sydfranske vine, uden problemer kan matche oversøiske vine i samme prisleje.

 

Forbruget af sydfranske vine er overvejende de Grenache-baserede vine i hvad man kunne kalde den lave mellemklasse, fordi disse vine passer så umanerlig godt til danskernes hverdagsmad, som ofte indeholder nogle af de samme ingredienser, som er typiske i Sydfrankrig, såsom olivenolie, hvidløg og grønne krydderier som f.eks. timian og rosmarin.

 

Der er typisk god, solid og solmoden smagsfylde i disse vine, der er robuste nok til at man ikke behøver spare på ingredienser, der smager af noget.