Kategorier

Lakrids

Elsker du lakrids, og vil du forkæle dig selv, eller nogen du holder af?

Så kan du finde lakridser der tilfredsstiller både den søde, salte og eksotiske tand her hos Aakjærs!

Velbekomme - og nyd!

Hvorfor elsker vi lakridsen så højt?

 

Tja, what’s not to love!?

 

Lakridsen er jo et helt fantastisk produkt!

 

Den laves på en helt naturlig rod, lakridsroden, som man trækker op af jorden og kan købe mange forskellige steder i verden. 

 

Hos Aakjærs hylder vi kvalitetslakridsen ved at udbyde lakrids fra de dygtigste danske producenter af gourmetlakrids:

 

Lakrids by Bülow er en international succeshistorie om dansk lakrids. Virksomheden blev stiftet af Johan Bülow der er blevet døbt “lakridskongen” af medierne. Og med god grund kan man vist roligt sige. Johan var nemlig manden der åbnede danskernes øjne for gourmetlakridsen. Det er de karakteristiske chokoladeovertrukne lakridser i den elegante beholder der er blevet Lakrids by Bülows varemærke og som i dag kan findes i de fleste danske hjem.

 

Lakridseriet er en nyoprettet chokolade- og lakridsproducent som så dagens lys i 2014. Konceptet tog sine første spæde skridt tilbage i 2008, hvor 2 iværksættere, Martin og Kim, fik øjnene op for lakridsens vidunderlige muligheder. De rejste verden tynd i over 5 år og søgte inspiration til at kombinere lakrids og chokolade i en serie af luksusprodukter - og dannelsesrejsen bar frugt! 

 

Lakridsrod er godt for helbredet

Kvalitetslakrids - ikke lakrids der er fremstillet på en eller anden E-nummer aroma, men rent faktisk rålakrids fra lakridsroden - kan være andet og mere end blot lækker forkælelse.

 

Lakridsroden har nemlig været brugt til medicinske formål i flere årtusinder. I Antikkens Europa og Asien, og hele vejen op igennem Middelalderen, brugte man f. eks roden til at kurere mavebesvær og forkølelser. Helbredseffekterne skyldes bl.a., at roden er rig på kraftfulde antioxidanter. I dag er lakridsen i højere grad gået fra læge- til nydelsesmiddel, efter man er begyndt at tilsætte forskellige ting til det flydende ekstrakt fra lakridsroden for at få de forskellige unikke smagsoplevelser. Men sundhedseffekten i den gode lakrids er stadig stor!