Kategorier

Spiritus

Her finder du et udpluk af Aakjærs sortiment af diverse kvalitets spirituser.

Vi sælger en lang række forskellige rom, cognac fra Gourry de Chadeville, whisky fra Michel Couvreur og sidst men ikke mindst et bredt udvalg af delikate gin.

Underkategorier


Gin anvendes mest i aperitif-drinks, så som gin og tonic, dry Martini og Tom Collins, og selvfølgelig også i cocktails så som Long Island Iced Tea.

Navnet Gin, kommer af det franske ord for enebær; genièvre og stammer oprindeligt fra Holland. Opfindelsen/opdagelsen tilskrives en professor i medicin, Fransiscus Sylvius der i 1600-tallet, i Leiden brugte alkohol mikset med enebær, som en god og billig medicin mod nyresmerter, om det virkede ved vi ikke, men sikkert er det at gin i de seneste år er blevet populært og der er en righoldig variation i smagsvarianterne.

Vi har selvfølgeligt også en lang række tonicvand og andre mixere til din gin.

 

Rom findes ligeledes i mange varianter, og hos Aakjærs har vi valgt at tilbyde de klassiske premium rom - krydret med nogle små sjove produkter.

Al rom er destilleret spiritus lavet på sukkerrørsaft eller restproduktet af rørsukkerfremstilling - også kaldet melasse. Romdestillatet er en klar letflydende væske, som først får sin mørke farve efter lagring på fortrinsvis egetræs fade - eller ganske enkelt tilføres karamel lige inden påfyldning på fad eller aftapning på flaske.

Rom laves i mange forskellige stilarter og langt størstedelen af alt Rom produceres i det caribiske øhav og landene i Mellemamerika samt i den nordlige del af Sydamerika. Sukkerrør er den rå ingrediens bag alle rom stilarter, fra klar cubanske Ron Blanco til den mørkeste Jamaica Navy Rum.

Lang størstedelen af alt rom fremstilles dog af det der kendes som melasse, det tykke, sorte, sirupsagtige biprodukt af sukkerproduktionen.