Chokolade


Du kan næsten regne det ud, men hos Aakjær elsker vi selvfølgelig chokolade meget højt! Og derfor har vi valgt at udbyde et bredt sortiment fra de absolut bedste og dygtigste chokoladeproducenter i Danmark, så vi kan tilfredsstille de flestes chokoladebehov og dele vores chokoladeglæde med dig!

Chokolade er en fantastisk størrelse! At bide et stykke af et chokoladestykke og føle det smelte på tungen kan være en næsten overjordisk oplevelse. Chokolade har nemlig ikke færre end 1500 forskellige aromaer og kan smage af frugtig og kraftigt, sød eller som citron eller alkohol osv. osv... Og den uimodståelige cremede konsistens gør blot oplevelsen endnu mere magisk!

 

Chokolader fra de bedste danske producenter

Hos Aakjærs kan du bl.a. finde chokolade fra:

 

Xocolatl er ligeledes en kompromisløs chokoladeproducent der har produktion i Brdr. Menighedens legendariske honningkagebageri i Christiansfeld anno 1783. Det er den passionerede Michall Lentz der er bag roret som chocolatier og som hurtigt har etableret sig som en af Danmarks absolut dygtigste chokoladeproducenter. Xocolalt jagter den eksklusive og unikke smagsoplevelse i hver eneste af sine fyldte chokolader og indhenter derfor rå chokolader fra mange forskellige leverandører, så han kan få de helt rette smagsnoter frem i sine chokolader. Hos Xocolatl er der ikke plads til kompromisser - kun perfektion!

 

Chokolade-Fabrikken i Skanderborg byder på den ægte gammeldags og håndlavede chokolade. Det er ekstremt få steder i Danmark (ja, hele verden), hvor der kæles så meget for chokolade som på chokoladefabrikken i Skanderborg. Her er alle chokolader baseret på gamle opskrifter fra 1920'erne som kombineres med nye smagskombinationer for at give chokoladeelskeren en helt særlig smagsoplevelse.

 

Vi har noget at have begejstringen i.
Siden starten i 2006 har chokolade haft en helt særlig plads i vores hjerter (og ganer).

 

Vi har deltaget i en lang række kurser hos vores gode leverandører, bla.a hos Chokolade Fabrikken i Skanderborg, hvor en hel dag med marcipan, nougat og chokolade er utroligt lærerigt. 

 

I 2008 og 2016 besøgte Bo Valrhona i Frankrig, og brugte to dage på L'Ecole du Grand Chocolat der er en af verdens fineste chokolade skoler. Her deltog Bo i en række møder med ledende medarbejdere hos Valrhona, udover at være i køkkenet med hænderne dybt begravet i chokoladen. I 2013 var Bo på besøg hos AMMA chocolat i Bahia provinsen i Brasilien, hvor turen rundt i cacaoplantagerne gjorde stort indtryk.

 

I 2013 gik turen til Brasilien og Atlantic Rainforrest for Bo, da han sammen med Chokolade Compagniet besøgte AMMA i denne fantastiske del af Brasilien. AMMA er en lille økologisk producent, der vil genskabe respekten og æren om chokoladen fra Bahia provinsen. På turen kom Bo helt tæt på chokoladen, både igennem ture i plantagerne, gennemgang af fermenteringen af de rå bønner, til ristning og cocherering af chokoladen. 
Hele turen var i selskab med Dieggo der er hovedmanden bag AMMA og hele projektet omkring genskabelsen af forfædrenes lange tradition for kakao og chokolade. 

 

På Aakjærs webshop har vi et bredt sortiment af alle disse lækre og håndlavede chokoladestykker. Bestil online og få leveret indenfor 3 hverdage!