Broccardo Dolcetto
Spar
20,-

Broccardo Dolcetto

Broccardo Dolcetto har en meget intens rød farve med flotte violette nuancer. Vinen har frugtagtige duftnoter af bl.a. kirsebær, og en særdeles fyldig og frugtagtig smag med næsten chokoladeagtig sødme. Sødmen dæmpes dog af de skarpe og let bitre undertoner.

Den er fremstillet på 100 pct. Dolcetto drue og kommer fra det berømte Dolcetto d'Alba DOC i Italien, som i særdeleshed er kendte for Nebbiolo og Barolo. Navnet, Dolcetto, betyder 'lille søde' på italiensk, hvilket er en anelse misvisende. I virkeligheden er druen slet ikke så sød - de fleste Dolcetto vine er faktisk temmelig tørre og har karakteristisk duft af kirsebær og en smag af garvesyre.

Den lange lagring - med lagringspotentiale op til 6 år - er imidlertid med til at give vinen dens meget store fylde og balancerede, frugtagtige aroma. 

God til hverdag - server ved 18-20 grader

Alkoholprocent: 12.5 pct

Bronze ved IWSC 2016

Broccardo

Broccardo er en af de mest kendte vingårde i Dolcetto d'Alba. Broccardo har tre vingårde, i San Giovanni, i Bricco San Pietro og i Paiagallo.

Vinene lagrer i Montforte d'Alba, som er et idyllisk og UNESCO beskyttet område. Jorden, hvor Dolcetto-druerne dyrkes, er helt speciel for området og består af en blanding af ler, sand, tuff og silt; en unik kombination, der er med til at give vinene finesse, tekstur og elegance.  

  • 70 cl

119,00 DKK

99,00 DKK