Broccardo Barolo

Broccardo Barolo fra Piemonte regionen er en rigtig fin rødvin, der er baseret på 100 pct. Nebbioli - den bedste blå sort i Piemonte. Vinen har vundet et hav af priser, og særligt 2010 årgangen har fået en masse positiv omtale i internationale vinmedier. 

Ved første nip forekommer Broccardo Barolo frisk og rig og byder på en let og afbalanceret smag og aroma med røde frugter og en skarp garvesyre. Kenderen kan også smage solbær og lakrids, særligt hvis vinen får lov at lagre nogle år. 

Barolo er i høj grad en vin for kendere og ikke nybegyndere. Barolo er nemlig kendetegnet ved sin skarpe garvesyre, som kan være en smule uimødekommende, særligt når vinen er ung. Barolo er til gengæld ideel til at opbevare i flere år, endda i årtier og generationer. Som tiden går, vil der nemlig kunne spores nye og spændende smags- og duftnoter, uden at vinen taber sin styrke og fylde.

I begyndelsen vil man ofte smage friske bær og med årene mørkere noter, endda af chokolade. 

Serveres ved 18-20 grader

Alkohol 14 %

Broccardo

Broccardo er en af de mest kendte vingårde i Dolcetto d'Alba. Broccardo har tre vingårde, i San Giovanni, i Bricco San Pietro og i Paiagallo.

Selve vinkælderen ligger i Montforte d'Alba, som er et idyllisk og UNESCO beskyttet område.  

  • 70 cl

299,00 DKK