12 Mezzo Primitivo

89,00 DKK

Denne Varveglione Primitivo 12 e Mezzo Limited Edition er en nyfortolkning af den robuste og fyldige Primitivo fra Varvaglione med en let og innovativ smag og dufttoner af blommer og mørk chokolade 

Varveglione Primitivo 12 e Mezzo repræsenterer en helt ny måde at drikke Primitivo, der er både let og behagelig fremfor tung og kompleks. Vinen har mange ligheder med Zinfandel fra Californien, og er også baseret på den samme røde drue, men skinner igennem med sin karakteristiske italienske kompleksitet. 

Æstetisk står vinen utrolig flot med en smuk rød/mørk farve, der næsten grænser til bordeaux, og duften byder på noter af modne opal blommer og sødkirsebær fra fyn og mørkt chokolade. 

God til både lette og tunge retter

Smagen, som er både indsmigrende delikat og med en meget kompleks aroma med noter af kakao og vanilje, står bestemt ikke tilbage for duften eller udseendet.

De mange komplekse aromaer kommer af en 12 måneder lang fadlagring på barrique af amerikansk eg.

12 e Mezzo Primitivo Limited Edition er en helt igennem delikat vin, der pga. sin lethed kan nydes af alle og til de fleste retter

Kort om vingården

Varvaglione er et gammelt familievinbrug i Puglia der ligger på Italiens hæl.

Vingården har siden 1921 produceret vin, men i langt de fleste af årene til lokalt salg. Familiens 3. generation, Cosimo Varaglione, har imidlertid formået at fremstille vine, der også har opnået stor popularitet uden for Italien og lokalsamfundet. Cosimo er desuden winemaker på det prestigefyldte vinhus Feudi Salentini.

Ved VinItaly i 2015 modtog Varvaglione prisen “Benemeriti della Vitivinicoltura”, der er den mest prestige fyldte italienske vinpris.

12 e Mezzo, Varvaglione Vigne & Vini, Primitivo del Salento, Italien
En dejlig rødvin med masser af frisk frugt i både duft og smag og med en fin syre, der gør vinen velegnet til mad. Smagen slutter med et lille strejf af sødme. Det er en relativ let vin - kun 12,5% - og en uhøjtidelig vin til en god pasta- eller kyllingeret.
Guld: CWSA – China Wine and Spirits Awards
Guld: Concorso Mondiale di Bruxelles
Sølv: AWC Vienna International Wine Challenge
Sølv: Berlin Wine Trophy
  • 75 cl
  • 12,5
  • Primitivo
  • Italien
  • 2013