Negro Amaro, Varvaglione 12 e Mezzo

89,00 DKK

Varveglione Negro Amaro 12 e Mezzo Limited Edition

Negro Amaro - den lille sorte og bitre!

Ja, man kan sige, at vinen har sit navn imod sig. Men rent faktisk er det et kæmpe hit, og en drue i stærk fremmarch.

Denne vin er en ny måde at drikke NegroAmaro på - Moderniseret og forfinet af Cosimo, så selv yngre ganer vil elske den.

Kombinationen af 3 -6 måneders fadlagring på barrique af amerikansk eg, og en af Puglias dygtigste winemakers har givet denne fantastiske vin.

Vinen har en flot rubinrød farve med lyse toner i kanten.

Duften byder på noter vilde bær (solbær, blåbær og mørke stikkelsbær), og svagt vanilje fra fadlagringen.

Smagen er eget fyldig og delikat, med massevis af frugt der gør den nærmest læskende på ganen.

12 e Mezzo Negro Amaro Limited Edition er en helt igennem delikat vin, der kan nydes af alle, og til utroligt mange forskellige retter.

Kort om vingården

Varvaglione er et gammelt familiebrug i Puglia, på Italiens hæl. Her har vingården siden 1921 produceret vin - primært til lokalt salg, men med 3. generation i familien, Cosimo Varaglione bag roret, er det lykkedes at skabe vine, der har opnået stor popularitet uden for Italien. Udover at stå i spidsen for varvaglione, er Cosimo winemaker på Feudi Salentini.

Dette har bla. medvirket til, at vingården ved VinItaly i 2015 modtog prisen “Benemeriti della Vitivinicoltura”, der er den mest prestige fyldte italienske vinpris.

12 e Mezzo, Varaglione, Negroamaro, Salento, Italien
Rund og blød og saftig rødvin med en sødme, som mange vil kunne lide. Sødme, ja, men også et lille, krydret bid, der gør vinen god til mad.
  • 75 cl
  • 12,5
  • NegroAmaro
  • Italien
  • 2013